Fysiotherapie Optimum Zoetermeer / Rugschool Zoetermeer: Schema, prijs en meningen (2024)

Fysio in Zoetermeer nodig? Wij zijn een fysiotherapiepraktijk gevestigd in Zoetermeer (Rokkeveen). ✅ Gecertificeerde specialisten > Bezoek onze website!

Per juli 2018 is Merijn de Kievit aangesteld als nieuwe collega en richt zich in de organisatie op medische trainingstherapie bij revalidatie na operatie en als trainer in de Rugschool. Merijn de Kievit is naast zijn werk als fysiotherapeut bij Optimum Zoetermeer werkzaam bij Voetbalclub ADO Den Haag in de jeugdopleiding.

Optimum Zoetermeer richt zich op een specifiekere doelgroepen namelijk Rugschool, revalidatie na sportletsels en manuele therapie. Onze sterke punt is de vaktechnische kant van fysiotherapie tevens zijn wij goede motivators / coaches in sport en trainingen als het gaat om het beste uit jezelf en team te halen. Of het nu gaat om begeleiding van topsporters, stagiaires of randgroepjongeren. Het optimale uit jezelf halen voor mezelf en als coach is mijn passie, persoonlijk en zakelijk.

Ieder mens kan veel meer dan hij of zij denkt. De kunst is de juiste mindset en doorzetten om je doelen stap voor stap te verwezenlijken. Alles is mogelijk…

Optimum fysiotherapie Zoetermeer is sinds oktober 2017 gevestigd op de Goeneweg 5 te Zoetermeer. Optimum Zoetermeer is in 2016 opgericht door Wijnand Peeters.

Per juli 2018 is Merijn de Kievit aangesteld als nieuwe collega en richt zich in de organisatie op medische trainingstherapie bij revalidatie na operatie en als trainer in de Rugschool. Merijn de Kievit is naast zijn werk als fysiotherapeut bij Optimum Zoetermeer werkzaam bij Voetbalclub ADO Den Haag in de jeugdopleiding.

Optimum Zoetermeer richt zich op een specifiekere doelgroepen namelijk Rugschool, revalidatie na sportletsels en manuele therapie. Onze sterke punt is de vaktechnische kant van fysiotherapie tevens zijn wij goede motivators / coaches in sport en trainingen als het gaat om het beste uit jezelf en team te halen. Of het nu gaat om begeleiding van topsporters, stagiaires of randgroepjongeren. Het optimale uit jezelf halen voor mezelf en als coach is mijn passie, persoonlijk en zakelijk.

Ieder mens kan veel meer dan hij of zij denkt. De kunst is de juiste mindset en doorzetten om je doelen stap voor stap te verwezenlijken. Alles is mogelijk…

De Rugschool in Zoetermeer is ontwikkeld door Optimum eigenaar Wijnand Peeters in samenwerking met Azivo/ Menzis zorgverzekeringen in 2010 op basis van wetenschappelijk onderzoek en ervaring.

Met een videoanalyse kunnen wij bij Optimum Zoetermeer makkelijker en sneller uw gezondheidsprobleem analyseren. Door middel van videomateriaal kunnen wij uw bewegingen inspecteren en analyseren en deze zelfs vertraagd afspelen om nog beter te kunnen kijken.

Zoetermeer is een middelgrote stad met een diverse bevolking. Van jong tot oud en van alle nationaliteiten thuis. Zo zijn er fervent sporters met blessures, werkgerelateerde klachten en alles wat hier tussen zit.

Ik ben een fanatiek hockeyer en speel het spelletje al ruim 30 jaar. Nooit echt klachten gehad maar na de afgelopen zomerstop kreeg ik veel klachten. Veel spierpijn in mijn bovenbeen, kuiten, hamstring. Ook mijn nek zat continu vast. Ik kreeg het advies van een sport maat van mij om contact op te nemen met Wijnand. Na 4 behandelingen hockey ik alweer een paar maanden pijnvrij. Super.

Op verwijzing van specialist ben ik gestart met de Rugschool. Na vele hulpverleners te hebben gehad gingen mijn klachten niet weg. Door interventie middels de Rugschool bij Optimum Zoetermeer heb ik geleerd mijn rugklachten te managen. Als mijn rugklachten terugkomen kan ik herkennen dat de pijn het gevolg is van overbelasting en heb ik geleerd deze middels de juist oefeningen te elimineren. Het was een zwaar traject maar door de overtuiging in de begeleiding van Wijnand ben ervan overtuigd geraakt dat ik mijn rugklachten zelfstandig kan behandelen.

Physiofinder.net kan niet garanderen dat bedrijven die in de directory staan, over de juiste opleiding of gezondheidscertificaten beschikken. De meeste bedrijven die in de gids voorkomen, zijn fysiotherapeuten, maar er komen ook andere soorten professionals voor, zoals osteopaten, massagetherapeuten, enz. We raden u aan om het gezondheids- en collegiale registratienummer op te vragen van het centrum waar u naartoe gaat om uw therapie uit te voeren.

Diensten en behandelingen

Revalidatie

Fysiotherapie Optimum Zoetermeer / Rugschool Zoetermeer: Meningen

5/5 (20 Meningen)

Frederique Baaij 2 years ago

Fantastische ervaring: Heel goede fysiotherapeut. Werkt samen met jou als patiënt aan geleidelijk herstel. Ik kan nu alles wat ik wil weer met mijn knie, en zal bij een eventuele volgende blessure hier zeker terugkomen!

Prince Weirdo 2 years ago

Fantastische ervaring: Ik had geen grote of super belangrijke klacht maar toch ben ik geholpen en ben ik er nu bijna geheel vanaf!

Remco Beijersbergen van Henegouwen 2 years ago

Fantastische ervaring: Een fantastische fysio die goed naar je luistert en de juiste behandeling bied! Ik was er voor mn hernia en voor hielspoor. Met beiden kan ik na de behandeling er weer tegen aan.

Paul Smit 2 years ago

Fantastische ervaring: Ik ben erg tevreden over de behandelingen bij Optimum. De behandelingen zijn effectief en je bent snel van je klachten af. De mensen hier zijn erg vriendelijk en je kan er ook snel terecht.

V 2 years ago

Fantastische ervaring: De heer Kievit is een super fysiotherapeut . Top behandelingen en na zijn behandelingen zijn mijn pijntjes altijd weer weg. Zeer zeker aan te raden!

Imme Ascott 3 years ago

Fantastische ervaring: Zware trainingen maar super effective! Goede begeleiding echt top. Je voelt gelijk verschil!

Angelique Senff 3 years ago

Fantastische ervaring: Very professional, setting goals to achieve the physical goals through training and therapy.

Ellen Koot 3 years ago

Fantastische ervaring: Ik ben fantastisch geholpen door Wijnand aan mijn schouderproblemen: zeer deskundig advies, oprechte interesse en supergoed resultaat!

dexter1 lab 3 years ago

Fantastische ervaring: Na doorverwijzing met RSI klachten heeft de Fysio een andere, correcte diagnose vastgesteld. In 5-6 sessies is dit behandeld met massage, manuele therapie en oefeningen/wijzigingen in mijn houding aan te bevelen. Dankzij de behandeling ben ik na 2 maanden voor 95% vrij van klachten. Ik kan deze praktijk zeker aanbevelen.

Vanessa Heirman 3 years ago

Fantastische ervaring: Ik ben zeer tevreden!!! Aanrader goed en snel geholpen. Mocht ik nog een keer weer iets hebben, wat ik niet hoop, weet ik ze te vinden.

Dave Daley 3 years ago

Fantastische ervaring: Super!

Ivan Knipscheer 3 years ago

Fantastische ervaring: Kwam hier binnen met een schouderblessure opgelopen bij honkbal. Na intensieve training van de pijn af. Ben hier binnen gekomen op verwijzing orthopeed Lange Land Ziekenhuis. Op dit moment kan ik zonder beperkingen honkballen

stephan van fessem 3 years ago

Fantastische ervaring: Ik kom al jaren bij wijnand ( ook bij de vorige fisio praktijk waar hij werkte ) Kan altijd snel terecht. Goede professionele ondersteuning en men denkt altijd mee voor de langere termijn.

Carin Timmers 4 years ago

Fantastische ervaring: Door een zeer goede behandeling voor mijn frozen shoulder ben ik nu met een jaar veel verder (geen pijn, meer bewegingsvrijheid) dan ik ooit ben geweest met een eerdere frozen shoulder. Er staat normaal 3 jaar voor dus ik ben zeer gebaat met de behandeling van Merijn de Kievit. Hij weet hoe te handelen en legt alles duidelijk uit. Top fysiotherapeut. Door een zeer goede behandeling voor mijn frozen shoulder ben ik nu met een jaar veel verder (geen pijn, meer bewegingsvrijheid) dan ik ooit ben geweest met een eerdere frozen shoulder. Er staat normaal 3 jaar voor dus ik ben zeer gebaat … More

G Selter 4 years ago

Fantastische ervaring: De therapeuten by Optimum zijn bijzonder goed in hun werk, met aandacht en oog voor hun patienten. In mijn geval ging dat zelfs zover dat mijn therapeut by de operatie aanwezig was, om te leren wat dit inhield en hoe hij het beste kon helpen by de revalidatie en het optimale behoud van de spierkracht in mijn arm. De praktijk is goed bereikbaar zowel bij eigen vervoer als wel met het openbaar vervoer. De praktijk ruimte is schoon en de oefenzaal biedt vele mogenlijkheden voor revalidatie en herstel. Het heeft een heel prettige sfeer. Er wordt niet gehaast, maar als het nodig is rustig extra tijd genomen. Ik kan de praktijk bij iedereen die hulp van de manuele of physio therapeut nodig heeft van harte aanbevelen. Als er cijfers gegeven konden worden hier, dan krijgt deze praktijk een dikke 10 van me.

Mandy de Wolf 4 years ago

Fantastische ervaring: Ik ben zeer tevreden over Optimum Zoetermeer. De combinatie van manuele therapie van Wijnand en sportfysiotherapie van Merijn heeft mij in 4 maanden afgeholpen van klachten die al 1,5 jaar mijn dagelijks leven beïnvloedden. Zij hebben dát weten te bereiken wat andere fysio’s en de orthopeed niet lukten. Wijnand en Merijn zijn makkelijk in de omgang, persoonlijk en kundig. Aanrader!

Kris Koelemeijer 4 years ago

Fantastische ervaring: Optimum Zoetermeer is 2 jaar geleden gestart op de Groeneweg in Zoetermeer door Wijnand Peeters in combinatie met Merijn de Kievit. Wijnand is de man van de wervelkolom en Merijn van de sport revalidatie. Mannen jullie hebben echt een mooie organisatie neergezet. Mijn petje af. Ik ben onder behandeling geweest bij beide fysiotherapeuten en erg profesioneel begeleid naar mijn sportniveau. Een aanrader ! Heren bedankt voor jullie deskundigheid

Jobbe-Jan Groos 4 years ago

Fantastische ervaring: Meerdere behandelingen gehad. Zowel fysio als manueel. Ik vind het een hele fijne praktijk. Privacy is goed, deskundig en helpt mij altijd goed!

Fran van Meggelen 4 years ago

Fantastische ervaring: Ik vind Optimum Zoetermeer een professionele praktijk met medewerkers die hun vak goed verstaan. Belangrijk vond ik mijn lichamelijk klacht serieus werd genomen en goed werd doorgrond waar de klacht door ontstaan was om zo een gerichte behandelplan op te stellen en uit te voeren. Dit middels manuele therapie en trainingstraject in hun mooie sportzaal met alle trainingsfaciliteiten welke nodig zijn. Echt een aanrader!

Sander Kruk 5 years ago

Fantastische ervaring: Sporten onder begeleiding.

Laat uw mening over Fysiotherapie Optimum Zoetermeer / Rugschool Zoetermeer:

Fysiotherapie Optimum Zoetermeer / Rugschool Zoetermeer: Schema, prijs en meningen (2024)

FAQs

Wat zijn de prijzen van fysiotherapie? ›

De kosten voor fysiotherapie liggen tussen de € 30,- en € 50,- per behandeling. Heb je specialistische fysiotherapie nodig, zoals manuele therapie, dan liggen de prijzen hoger. Als de behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering, dan betaal je hiervoor het eigen risico.

Hoe duur is een fysiotherapie consult? ›

Er zijn geen vaste prijzen voor fysiotherapie. De prijs voor een reguliere behandeling verschilt dus per aanbieder, maar reken op zo'n €45 per behandeling. Een specialistisch tarief, bijvoorbeeld voor manuele therapie of kinderfysiotherapie is meestal weer wat duurder.

Wat kost een behandeling bij de fysiotherapeut 2024? ›

Ga met een gerust gevoel naar de fysio in 2024

Dan is er voldoende tijd voor het automatisch opzeggen van uw oude zorgverzekering. Waardoor uw oude zorgverzekering zelf opzeggen niet nodig is. Twijfelt u nog? De gemiddelde kosten voor een behandeling door een fysiotherapeut bedraagt € 45,- per half uur.

Hoeveel keer fysiotherapie zit er in de basisverzekering? ›

Heeft u een chronische aandoening? Dan krijgt u fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus altijd zelf. Voor sommige chronische aandoeningen geldt de vergoeding vanaf de 21e behandeling wel voor een maximaal aantal maanden.

Hoe duur is fysiotherapie zonder verzekering? ›

Heb je geen aanvullende verzekering of heb je meer behandelingen nodig dan door je aanvullende verzekering wordt gedekt? Dan betaal je de kosten voor fysiotherapie zelf. De kostprijs voor een behandeling van een half uur ligt op ongeveer 43 euro, maar er zijn praktijken waar de kostprijs lager of iets hoger uitvalt.

Wat als je fysiotherapie niet kunt betalen? ›

Check het soort polis

die geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar dan moet je meestal een deel van de rekening zelf betalen. Hoeveel dat is, kun je navragen bij je zorgverzekeraar. Bij een restitutiepolis mag je naar iedere gewenste fysiotherapeut, ongeacht of die een contract heeft met je zorgverzekeraar.

Hoeveel fysio in aanvullende verzekering? ›

Vergoeding fysiotherapie aanvullende verzekering

De vergoeding binnen de aanvullende zorgverzekering varieert van 6 tot 52 behandelingen. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het pakket (en hangt natuurlijk samen met de premie die je betaalt).

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 6366

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.